Nedovolené ozbrojovanie. Vypátraní a obvinení sprejeri. Usmrtili a ukradli jalovicu.

07.09.2009 Celý región

Nedovolené ozbrojovanie: Zo zločinu nedovoleného ozbrojovania obvinil v sobotu 5.9.2009 staroľubovnianský policajný vyšetrovateľ dvoch mužov zo Starej Ľubovne (20r. a 21r. ).
Obvinená dvojica sa 3.9.2009 dopoludnia vlámala do jedného z rodinných domov v Starej Ľubovni. Z domu následne ukradli plechovú skrinku, v ktorej bola uložená pištoľ kal. 7,65 mm spolu s koženým puzdrom a jedným zásobníkom bez nábojov. Zbraň mal v legálnej držbe majiteľ domu. Pištoľ si páchatelia ponechali a bez povolenia ju držali do 5.9.2009, kedy bola u nich políciou zaistená.
Policajti oboch obvinených zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Po vznesení obvinenia spracoval vyšetrovateľ návrh na ich vzatie do väzby.

Vypátraní a obvinení sprejeri:
Humenský policajný vyšetrovateľ obvinil včera z prečinu poškodzovania cudzej veci dvoch mladistvých Humenčanov (16r. a 17r. ).
Obvinení mladíci v lete minulého roku sprejom postriekali stenu bytového domu na Partizánskej ulici v Humennom. Jeden dával pozor, či niekto nejde a druhý sprejoval stenu. Potom si úlohy vymenili. Vo svojich sprejerských aktivitách pokračovali aj po skončení leta až do začiatku tohto roka. Sprejovou farbou postriekali bytové domy na uliciach SNP, Košickej, Laboreckej a Partizánskej. Na steny, ale aj rámy dverí nastriekali názvy svojej sprejerskej skupiny a svoje pseudo mená. Celková spôsobená škoda je vyčíslená na 2050,51. - €. Polícia ich oboch stíha na slobode.

Usmrtili a ukradli jalovicu:
Krádež jalovice oznámil včera dopoludnia na polícií v Sabinove 52 ročný muž z Lipian.
Zatiaľ neznámy páchateľ usmrtil v noci zo soboty na nedeľu na pastvisko pre hovädzí dobytok pri obci Červenica jalovicu. Následne vyvrhol vnútornosti, oddelil hlavu od tela, ktoré ponechal na mieste a so zvyškom jalovice odišiel. Spôsobená škoda je vyčíslená na 1992. - €. Sabinovskí policajti začali v prípade trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže.
 

Vyberte región